Workshop Chadō (de kracht van aandacht)

We zitten in een grote verandering

We zitten in één van de grootste ongeplande veranderingsprocessen ooit. De impact van Covid-19 voor de organisatie en haar medewerkers is enorm. Druk op omzet en kosten, druk op de operatie en nieuwe regels over hoe te om te gaan met elkaar en met de ruimte in de kantoorpanden. Blijft thuiswerken een vast onderdeel op de agenda en gaan we straks bewuster om met reizen en afspraken buiten de deur

We realiseren ons dat we in een transitie zitten rondom leiderschap en work/life balans. Voor veel organisaties is de huidige realiteit een gefaseerde terugkeer van de medewerkers naar het kantoor. Zeer zeker geen sinecure. Toch zijn er bedrijven waarbij medewerkers de optie van thuiswerken niet eens hebben, daar zullen andere uitdagingen spelen.

Leiders worden mogelijk geconfronteerd met veranderingen in het team, een andere dynamiek, een andere work/life balans, mogelijk opluchting, angst of verdriet. Iedereen beleeft deze periode anders en neemt eigen ervaringen mee terug naar het werk. Als de diversiteit in ervaringen van medewerkers door het management niet wordt gezien en er geen ruimte is om de ervaringen met elkaar te delen, is de kans groot dat het zich op een andere manier manifesteert. Verminderde veerkracht, verloop, veranderde motivatie of hoger verzuim.

Hoe ga je hiermee om? Hoe geef je hier ruimte aan? Voor sommige leidinggevenden betekent het dat ze opnieuw of op een hele andere manier in verbinding moeten komen met hun teamleden.

In deze tijden is er behoefte bij mensen, bij organisaties en leidinggevenden om stil te staan bij wat de afgelopen periode heeft gebracht, deze individuele ervaringen bij elkaar te brengen om de krachten te kunnen bundelen en in een hernieuwde vorm samen als team verder te gaan.

Wat wij bieden is begeleiding in een belangrijke fase waarbij bezinning, herijken en hernieuwde focus de pijlers vormen van een betekenisvolle transitie.

In onze aanpak volgen we daarbij de vier principes van Chadō die worden toegepast in de Japanse theeceremonie. De theeceremonie heeft als doel de geest te bevrijden van alles wat hem bezwaart en belast, de reiniging. De kracht van aandacht staat centraal en biedt de gasten de ruimte om stil te staan bij henzelf, bij anderen en bij de omgeving en het leven om hen heen. De vier principes zijn Harmony, Respect, Purity and Calmness.

De elementen hieruit vormen de leidraad van ons gedachtegoed en komen terug in de verschillende modules van ons programma dat gericht is op begeleiding van organisaties om betekenis en richting te geven aan de transitiefase.

Die simpele handeling van samen een kop theedrinken verschaft ons een prachtige metafoor om stil te staan bij wat écht belangrijk is.


Voor wie?

Deze workshop is gericht op het management van middelgrote tot grote organisaties. Wel-being is een belangrijk thema in de organisatie. Mensgericht managen heeft de interesse van het management en de organisatie is continu bezig zich op dit gebied te ontwikkelen.

De deelnemers zijn managers met een HR-verantwoordelijkheid en zijn bereid om tijdens de workshop te avonturieren, buiten hun comfortzone te treden en kwetsbaarheid te tonen. Het gezamenlijke doel is om de organisatie in verbinding te krijgen of te houden. Er is de wens om als werkgever aantrekkelijk(er) te worden of te blijven voor getalenteerde professionals.

Na de workshop zullen deelnemers ten tijde van een grote verandering beter in staat zijn tot onderlinge verbinding en beter in staat zijn om verbinding met de medewerkers te behouden of te optimaliseren.


Facilitators

De workshop wordt gefaciliteerd door Nynke Pacanda & Arthur Rijk. Nynke zet haar expertise in op het gebied van leadership development, consultant and executive coach. Arthur als business developer, avonturier en Core coach.