Coaching voor Commerciële Professionals


Sales Coaching

Je bent al enige jaren werkzaam in een salesfunctie. De salesvaardigheden beheers je. Je bent vertrouwd met salestools. Je voelt dat het tijd is voor een nieuwe fase. Een nieuwe fase waarin je op zoek gaat naar "echte" verbinding. Verbinding met jezelf, verbinding met anderen, verbinding met je omgeving.

Je bent bereid "het oude" los te laten en "het nieuwe" te verkennen. "Het nieuwe" je eigen maken. Dat doe je gelijkmatig en weloverwogen. Je neemt je omgeving mee en dat kost tijd. Vanuit "het oude" transformeer naar "het nieuwe". Je laat los wat je niet inspireert of hindert. Je neemt mee waar je trots op bent en je energie geeft. Je laat je inspireren door de natuur die continu vernieuwt om te overleven. Een echte verandering komt van binnenuit.


Maatwerk

Je bent uniek, jouw situatie is "one-of-a-kind" en de richting die je zoekt is onderscheidend. Wat laat je achter en wat neem je mee? Wat heb je nodig om te zijn wat je wil worden? Wat betekent energie voor jou en waar krijg je energie van? We gaan samen op reis om het te ontdekken.

Eerst een kennismaking en intake. Wat heb jij nodig en zijn wij samen wel geschikt om "op reis" te gaan? Pas als het voor ons beiden goed voelt wordt het coaching traject gestart.

De meeste coaching trajecten bestaan uit 5 tot 10 sessies. In overleg kunnen we besluiten voor een 1:1 gesprek op een locatie, een wandeling of via de PC. Een sessie is niet specifiek aan tijd gebonden. Soms is een half uur voldoende en soms is het echt nodig er samen even voor te gaan zitten en nemen we de tijd.

Na het traject ben je in staat om succesvol(ler) en met voldoende energie je carrière als sales professional voort te zetten. In de cliënt gesprekken zal je in staat zijn om meer het verschil te maken en door te dringen naar de kern en zal je in staat zijn een "betekenisvolle relatie" aan te gaan.


Over Arthur Rijk

Ik heb meer dan 30 jaar ervaring in diverse sales rollen. Van junior sales tot senior account executive. Van business developer tot sales vice president. Van push product sales tot board room advisor. Ervaring met name in het domein van de corporates en overheidsorganisaties. Het gaat in mijn coaching trajecten bijna nooit over de techniek of strategie om een complexe deal te winnen. Ik richt mij met name op wat er nodig is op het gebied van persoonlijke kwaliteiten, mentaliteit, attitude, passie en energie om als sales professional gelukkig en succesvol in het leven te zijn of te worden. Met mijn holistische aanpak verken ik in eerste instantie hoe je in het leven staat, privé, vrienden, zakelijk etc. Een goed beeld van je krijgen. Dan pas gaan we samen "op reis". We gaan richtingen verkennen die niet direct voor de hand liggen. We gaan scenario's bespreken die ongemakkelijk voor je voelen. We slaan letterlijk en figuurlijk een wandelpad in waarvan we beiden niet weten hoe het loopt en waar het eindigt.

Na een aantal sessies gaan we structuur aanbrengen. Voorzichtig keuzes maken. Wat neem je mee uit het verleden en wat wil je echt achterlaten? Welk aspect van het salesvak geeft jou passie? Waar wil je in uitblinken en een expert in worden? En waar ga je niet meer in investeren omdat je er nooit goed in zal worden?

Ga niet met mij in zee als je alleen maar gericht bent op het verdubbelen van je salesresultaten. Ga met mij in zee om een authentieke sales professional te worden, om geluk en plezier uit te willen stralen, zelfverzekerdheid uit te stralen en vooral jezelf als mens goed te willen kennen en te accepteren.