Arthur Rijk en StorytellingPacific Crest Trail (PCT)

De Pacific Crest Trail (PCT) is een 4200km wilderness Trail van de grens van Mexico naar de grens van Canada. Een wonderschone Trail door drie staten van de Verenigde Staten; Californië, Oregon en Washington.

Ik heb de PCT in 2019 gelopen. De weersconditie was extreem en dus hoog risico. In het hooggebergte van de Sierra's lag nog veel sneeuw op de toppen door een late sneeuwval in dat jaar. De dooi was ingetreden en zorgde voor instabiele sneeuwbruggen en veel water in de rivieren in het dal.

Ik moest voor Oktober finishen anders werd ik overvallen door regen en sneeuw in de staat Washington. Ik startte op 7 april en finishte ruim 5 maanden later eind september. En naast al die uitdagingen was het mega genieten van de wonderschone natuur in de vele wilderness natuurparken die ik heb doorkruist.

Ik voelde mij zeer verbonden met de natuur. Ik heb daar mooi foto's van en verhalen over. Verhalen ook over de vele ontmoetingen met mooie mensen en het onvermijdelijke afscheid na dagen, weken of zelfs maanden.

Ik vertel er graag over. Waarom ik deze reis gemaakt heb. Wat ik meegemaakt hebt. Hoe het is om te verdwalen. Hoe het is om volledig op je zelf te moeten terugvallen. Over doorzetten en opgeven. Over ego en kwetsbaarheid. Over passie en waanzin.

Ik ben een avonturier. Ik heb in 2004 met 30 anderen een mountainbike expeditie volbracht van Cairo naar Capetown. De tocht nam 4 maanden in beslag en had een lengte van 12.500km. Ik heb daarna in diverse landen in de wereld diverse lange wilderness/remote tochten met de mountainbike gemaakt.

Mijn values in het leven zijn verwonderen, daadkracht, avonturieren en vrijheid.


Presentaties, inleidingen

Ik geef presentaties voor business clubs, reisverenigingen en wandelverenigingen. Voor het zakenleven geef ik presentaties gerelateerd aan een thema zoals verbinding, omgaan met risico's of kracht van de stilte.

De presentatie valt tevens prima bij de start van een project of inzetten van een reorganisatie. Het is dan de inleiding voorafgaand aan het formele verhaal.